PREČO JE BOZP NEVYHNUTNOSŤ KAŽDEJ FIRMY? - Slovclean
Voľné pracovné miesta na pozíciu chyžná - upratovačka/upratovač. Zavolajte nám! +421 948 874 312

PREČO JE BOZP NEVYHNUTNOSŤ KAŽDEJ FIRMY?

Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci nie sú iba legislatívne požiadavky, ale predovšetkým kľúčové faktory pre zabezpečenie zdravého a produktívneho pracovného prostredia. Pre každého zamestnávateľa je nevyhnutné mať jasne definované a implementované procesy BOZP, aby ste ochránili zamestnancov pred potenciálnymi pracovnými úrazmi a chorobami. V tomto blogu sa pozrieme na to, prečo by firmy mali zabezpečiť BOZP a ako vám môže byť spoločnosť SLOVCLEAN a.s. pri zabezpečení nápomocná.

Zákonné povinnosti zamestnávateľa Podľa Zákona č. 124/2006 Z. z. je zamestnávateľ povinný zabezpečiť odbornú bezpečnostnotechnickú službu (BTS). Táto povinnosť zahŕňa spracovanie odbornej dokumentácie BOZP, školenia zamestnancov, identifikáciu a posudzovanie rizík a ďalšie činnosti, ktoré sú nevyhnutné pre ochranu zamestnancov. Nezabezpečenie týchto povinností môže viesť k závažným právnym sankciám a poškodeniu dobrého mena firmy.

Čo vám v tejto oblasti ponúka naša spoločnosť?

Spracovanie dokumentácie BOZP

Zabezpečujeme spracovanie kompletnej odbornej dokumentácie BOZP v zmysle platných právnych predpisov a podľa požiadaviek zákazníkov. Naša odborná príprava zohľadňuje špecifiká každej firmy a prispôsobujeme ju potrebám zamestnancov.

Školenia zamestnancov

Vykonávame školenia zamestnancov v predpísaných termínoch, a to buď osobne, alebo formou e-learningu. Tieto školenia sú kľúčové pre zvyšovanie povedomia o BOZP a zabezpečujú, že zamestnanci sú informovaní o bezpečnostných praktikách a protokoloch.

Identifikácia a posudzovanie rizík

Naša služba zahŕňa aj identifikáciu a posudzovanie rizík v súlade s § 6 ods. 1 písm. c) Zákona č. 124/2006 Z. z. Na základe tejto analýzy navrhneme aj osobné ochranné pracovné prostriedky (OOPP) pre zamestnancov.

Pomoc pri pracovných úrazoch

V prípade pracovného úrazu sme tu pre vás. Poskytujeme odbornú pomoc pri šetrení pracovných úrazov, spracovaní záznamov a komunikácii s príslušnými orgánmi.

Dozor a kontroly

Máme na zreteli aj prevenciu. Naša spoločnosť vykonáva dozor nad plnením povinností vyplývajúcich z predpisov BOZP, vrátane previerok pracovísk zamestnávateľa. Identifikujeme nedostatky a navrhujeme zlepšenia, čím zabezpečujeme súlad s predpismi.

BOZP – legislatívna aj morálna povinnosť

Zabezpečenie BOZP nie je len legislatívna povinnosť, ale aj morálna zodpovednosť voči vašim zamestnancom. Udržaním bezpečného pracovného prostredia sa nielen chráni zdravie zamestnancov, ale tiež sa zvyšuje produktivita a motivácia na pracovisku.

Ochrana pred požiarmi

Ruka v ruke so službou BOZP, poskytujeme aj službu ochrana pred požiarmi (OPP). Podľa Zákona č. 314/2001 Z. z. je zamestnávateľ povinný zabezpečiť plnenie úloh v tejto oblasti, ak zamestnáva viac ako 3 zamestnancov a/alebo má objekt/prevádzku väčšiu ako 100 m2.

SLOVCLEAN a.s ponúka v tejto oblasti zabezpečenie komplexných služieb, vrátane vypracovania a udržiavania dokumentácie ochrany pred požiarmi, školení zamestnancov, vykonávania preventívnych protipožiarnych prehliadok a kontrol požiarnych zariadení.

Spoľahnite sa na nás, radi vám poskytneme odbornú pomoc na naplnenie všetkých legislatívnych požiadaviek, investujte do bezpečnosti vašich zamestnancov, robte prevenciu pred vznikom požiarov a neposlednom rade buďte pripravení na kontroly orgánov štátnej správy!

V prípade záujmu o komplexné zabezpečenie BOZP a OPP nás neváhajte kontaktovať:

    Vaše osobné údaje spracúvame na účel vybavenia požiadavky. Odoslaním formulára potvrdzujete, že ste si prečítali a porozumeli ste Zásadám ochrany osobných údajov

    Napíšte nám

    alebo nám môžete aj zatelefonovať

    bezplatná linka0800 555 777

    Naši klienti

    Vďaka dlhoročnému poskytovaniu kvalitných služieb s nami spolupracujú klienti z rôznych oblastí.